Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (43164)
Inne bazy bibliograficzne (14636)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2069)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7622)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1014
poprzednie
1234567 ... 51
następne

Rokosz, Mieczysław
Czynności Komitetu Kopca Kościuszki w Krakowie od 6 kwietnia 2016 do 22 marca 2017 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Myśliński, Michał
Między tradycją, a patriotyzmem – słownictwo fachowe krakowskich złotników i jubilerów na początku XX wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Paś, Monika
"Wystawa wyrobów i płodow krajowych" w Krakowie w 1839 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Pencakowski, Paweł
Dekoracje malarskie kościoła pw. świętego Wojciecha w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Partridge, Agnieszka
Libanowie, Fränklowie, Kadenowie, Zuliani, Godziccy... krakowskie rodziny działające w branży budowlanej na przełomie XIX i XX wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Janczyk, Agnieszka; Janczyk, Marek
Krakowski fotograf Wilhelm Kleinberg (1865-1942). Życie i działalność
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Rosonczy, Ildikó
Sceny galicyjskie. O rosyjskiej armii wyruszającej przeciwko Węgrom w 1849 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Rosonczy, Ildikó
Transport kolejowy rosyjskiej dywizji na pomoc Wiedniowi w maju 1849 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Laskowski, Andrzej
Podkrakowska wieś Zakrzówek
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Dettloff, Paweł
Zabytki dzialalności gospodarczej krakowskiego klasztoru Dominikanów na Prądniku Czerwonym
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Dryja, Sławomir; Sławiński, Stanisław
Posesja przy Siennej 16 / Świętego Krzyża 2 w Krakowie od XVI do XVIII wieku. Rekonstrukcje zabudowy – od słodowni do budynku szpitalnego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Pajor, Piotr
Dlaczego Kazimierz Wielki nadał swoje imię nowemu miastu w Krakowie?
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Banasik, Piotr; Trybuś, Bartłomiej
Lokalizacja nieistniejących kościołów i cmentarzy we współczesnej topografii Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Rokosz, Mieczysław
Kraków Kościuszce 1817-2017
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa, kwiecień 2016
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Rokosz, Mieczysław
Michał Rożek (1946-2015)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Górski, Jacek
Kazimierz Radwański (25 IX 1924-5 III 2015)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Fischer, Andrzej
Sprawozdanie z działalności Komitetu Opieki nad Kopcem Józefa Piłsudskiego w 2015 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Follprecht, Kamila
Sprawozdanie z działalności Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie od kwietnia 2015 r. do marca 2016 r.
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Rokosz, Mieczysław
Sprawozdanie z czynności Komitetu Kopca Kościuszki w Krakowie za okres od 1 stycznia 2015 do 4 kwietnia 2016 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016

poprzednie
1234567 ... 51
następne





© 2009 - 2018 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/