Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (43972)
Inne bazy bibliograficzne (14754)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2185)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (2)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7622)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
12345678 ... 52
następne

Laskowski, Andrzej
Podkrakowska wieś Zakrzówek
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Dettloff, Paweł
Zabytki dzialalności gospodarczej krakowskiego klasztoru Dominikanów na Prądniku Czerwonym
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Dryja, Sławomir; Sławiński, Stanisław
Posesja przy Siennej 16 / Świętego Krzyża 2 w Krakowie od XVI do XVIII wieku. Rekonstrukcje zabudowy – od słodowni do budynku szpitalnego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Pajor, Piotr
Dlaczego Kazimierz Wielki nadał swoje imię nowemu miastu w Krakowie?
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Banasik, Piotr; Trybuś, Bartłomiej
Lokalizacja nieistniejących kościołów i cmentarzy we współczesnej topografii Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017
Rokosz, Mieczysław
Kraków Kościuszce 1817-2017
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2017

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa, kwiecień 2016
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Rokosz, Mieczysław
Michał Rożek (1946-2015)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Górski, Jacek
Kazimierz Radwański (25 IX 1924-5 III 2015)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Fischer, Andrzej
Sprawozdanie z działalności Komitetu Opieki nad Kopcem Józefa Piłsudskiego w 2015 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Follprecht, Kamila
Sprawozdanie z działalności Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie od kwietnia 2015 r. do marca 2016 r.
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Rokosz, Mieczysław
Sprawozdanie z czynności Komitetu Kopca Kościuszki w Krakowie za okres od 1 stycznia 2015 do 4 kwietnia 2016 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Krasnowolski, Bogusław
Prace konserwatorskie w Krakowie w roku 2015 dofinansowane ze środków Narodowego Funduszu Rewaloryzacji Zabytków Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Myśliński, Michał
Chorągiew krakowskiego cechu ślusarzy z 1848 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Niezabitowski, Michał
Kraków. Miasto Muzeum (Wykład z Walnego Zgromadzenia)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Beiersdorf, Zbigniew; Kołodziejczyk, Stanisław Jacek
25-lecie odzyskania kamienicy przy ul. św. Jana 12 jako siedziby własnej Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Woźny, Marzena
Włodzimierz Demetrykiewicz (1859-1937). Koncepcje konserwatorskie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Dettloff, Paweł; Rojkowska, Halina
Zarys dziejów kaplicy Arcybractwa Męki Pańskiej i jej wyposażenia
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Cierpisz, Szymon
Pałacyk "Angielskie" na Wesołej
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016
Dettloff, Paweł
O przedstawieniu fundacyjnym w klasztorze oo. Karmelitów na Piasku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2016

poprzednie
12345678 ... 52
następne





© 2009 - 2020 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/