Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (43402)
Inne bazy bibliograficzne (14664)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2097)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7622)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1016
poprzednie
1 ... 678910111213141516 ... 51
następne

Kuśnierz, Kazimierz
Wiktor Zin 14 IX 1925 - 17 V 2007
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Torowska, Joanna
Jan Sławomir Samek 9 VIII 1930 - 6 I 2007
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Langier, Jerzy
Mieczysław Kasprzyk 2 I 1932 - 21 III 2006
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Lameński, Lechosław
Tadeusz Bonifacy Chrzanowski 14 V 1926 - 24 XII 2006
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Lichończak-Nurek, Grażyna
Wydawnictwa jubileuszowe Biblioteki Naukowej PAU i PAN w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Rączka, Jan Władysław
Zanim powstało Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa, czyli o Pawle Popielu, mężu starodawnej cnoty, który zabytki odnawiał
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Wójcik, Agata
Zaginiony witraż anegdotyczny Stanisława Wyspiańskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Laskowski, Andrzej
"...Ku estetycznej stronie zawodu..." rola architektów w odrodzeniu sztuki witrażowej w Galicji na przełomie XIX i XX wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Kozińska-Witt, Hanna
Kraków na Lwowskiej Powszechnej Wystawie Krajowej 1894 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Danowska, Ewa
Inwentarz pośmiertny rajcy krakowskiego Andrzeja Stanisława Krauza z roku 1702 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Śledzikowski, Tadeusz
Drewniane kościoły, kaplice i dzwonnice w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Starzyński, Marcin
Kto był pisarzem Kodeksu Behema?
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Prokop, Krzysztof R.
Krakowskie świątynie miejscem konsekracji biskupich. Czasy najnowsze (od roku 1795)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Pencakowski, Paweł
Dzieje nastaw ołtarza głównego katedry wawelskiej od połowy XV do początku XXI wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Ziejka, Franciszek
Stanisław Wyspiański - poeta Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w roku 2006
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Rokosz, Mieczysław
Sprawozdanie z czynności Komitetu Kopca Kościuszki od 15 marca 2005 do 28 marca 2006
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Dyba, Olga
Towarzystwo Miłośników Historii Zabytków Krakowa w okresie marzec 2005 - marzec 2006
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Siwek, Andrzej
Elewacje historyzmu - zabytki odzyskane
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Dyba, Olga
Prace remontowe i konserwatorskie prowadzone przy krakowskich zabytkach w 2005 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006

poprzednie
1 ... 678910111213141516 ... 51
następne





© 2009 - 2018 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/