Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (43402)
Inne bazy bibliograficzne (14664)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2097)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7622)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1016
poprzednie
1 ... 4567891011121314 ... 51
następne

Alexandrowicz, Stefan Witold
Rezerwaty przyrody Miasta Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2010

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w roku 2009
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Zbroja, Barbara
Sprawozdanie Komitetu Opieki nad Zabytkami Kultury Żydowskiej 2008-2009
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Dyba, Olga
Sprawozdanie z działalności Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w okresie marzec 2008 - marzec 2009
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Urban, Jacek ks.; Węcławowicz, Tomasz
Ksiądz profesor Zdzisław Kliś 9 XI 1955 - 25 I 2009
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Krasnowolski, Bogusław
Krystyna Bartel-Bochnak krakowska historyczka sztuki i artystka konserwatorka 1 I 1944 - 27 VI 2008
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Dobosz, Piotr
Krótki przyczynek do życiorysu doktora Klemensa Bąkowskiego i historii kamienicy przy ulicy Świętego Jana 12 w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Godula-Węcławowicz, Róża
Tam za Wisłą, pod Górą Lasoty. Czytanie znaczeń miejsca
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Laskowski, Andrzej
Sacrum wobec ciemnych indywiduów czyli zapomniana karta z historii krakowskiej kaplicy Świętej Małgorzaty. Przyczynek do dziejów środowiska konserwatorskiego w okresie międzywojennym
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Zbroja, Barbara
"Okrąglak" i plac Nowy na krakowskim Kazimierzu
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Myśliński, Michał
Tymczasowy pomnik Tadeusza Kościuszki i obchody stulecia insurekcji w Krakowie w 1894 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Reinhard-Chlanda, Małgorzata
Władysław Kluger i jego dar dla Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Wójcik, Agata
"Ten portret przeniesie ją dalej niż przez jeden wiek". Portret Heleny Modrzejewskiej autorstwa Tadeusza Ajdukiewicza
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Kotliński, Tomasz J.
Adwokatura krakowska w latach 1868-1944
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Follprecht, Kamila
Spisy ludności "innej religii, czyli wyznania" województwa krakowskiego z lat 1790-1791
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Małkiewicz, Adam
Niezrealizowany projekt krakowskiego kościoła Misjonarzy na Stradomiu i jego domniemany autor. Przyczynek do działalności architektów dyletantów w Krakowie w epoce baroku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Sobala, Michał
Rezydencja biskupów krakowskich na Prądniku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Czyżewski, Krzysztof J.; Walanus, Wojciech; Walczak, Marek
Nagrobek sufragana płockiego Piotra Lubarta w kościele Mariackim w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009
Piech, Stanisław Ludwik ks.
Kraków roku 1939
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2009

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w roku 2008
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2008

poprzednie
1 ... 4567891011121314 ... 51
następne





© 2009 - 2018 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/