Wyszukiwanie:
tytuł, autor
wszędzie

Sortowanie:


Bibliografia Publikacji Pracowników PK (49859)
Inne bazy bibliograficzne (15019)
    Architektura i Sztuka Krakowa (2298)
    Historia i Ludzie PK – baza w przygotowaniu (0)
    Konferencje Krynickie - Referaty (7776)
    Niepublikowane prace naukowe pracowników PK (1994-2012) (4941)


Typy zasobów

Jednostki PK

Tematyka bazy Historia i Ludzie PK

Opcje

Rocznik Krakowski

typ: opisy bibliograficzne

  

Wydawca Towarzystwo Miłośników Historii i Zabytków Krakowa
ISSN 0080-3499
Kolekcja
Architektura i Sztuka Krakowa



Elementy tej kolekcji: 1026
poprzednie
1 ... 7891011121314151617 ... 52
następne

Śledzikowski, Tadeusz
Drewniane kościoły, kaplice i dzwonnice w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Starzyński, Marcin
Kto był pisarzem Kodeksu Behema?
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Prokop, Krzysztof R.
Krakowskie świątynie miejscem konsekracji biskupich. Czasy najnowsze (od roku 1795)
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Pencakowski, Paweł
Dzieje nastaw ołtarza głównego katedry wawelskiej od połowy XV do początku XXI wieku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007
Ziejka, Franciszek
Stanisław Wyspiański - poeta Krakowa
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2007

Członkowie Towarzystwa Miłośników Historii i Zabytków Krakowa w roku 2006
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Rokosz, Mieczysław
Sprawozdanie z czynności Komitetu Kopca Kościuszki od 15 marca 2005 do 28 marca 2006
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Dyba, Olga
Towarzystwo Miłośników Historii Zabytków Krakowa w okresie marzec 2005 - marzec 2006
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Siwek, Andrzej
Elewacje historyzmu - zabytki odzyskane
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Dyba, Olga
Prace remontowe i konserwatorskie prowadzone przy krakowskich zabytkach w 2005 roku
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Dyba, Olga
Stanisław Synowiec 1921-2006
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Ostrowski, Jan K.
Andrzej Fischinger 1929-2005
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Zbroja, Barbara
Edward Kreisler - zapomniany krakowski architekt
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Sroka, Łukasz Tomasz
Żydzi podgórscy. Kondycja społeczna i ekonomiczna
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Kornecki, Mikołaj M.
Sprawa wykupu Lasu Wolskiego
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Baczkowski, Michał
"Kobieta publiczna" w napoleońskim Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Reinhard-Chlanda, Małgorzata
Rola witraży w architekturze synagog postępowych na przykładzie Tempel w Krakowie
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Dettloff, Anna
Nie istniejący XVII-wieczny ołtarz główny w kościele Dominikanów w Krakowie w świetle źródeł archiwalnych i przekazów ikonograficznych
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Follprecht, Kamila
Struktura własności budynków i gruntów w Krakowie w pierwszej połowie XVII wieku. Na podstawie rejestrów gospód w Krakowie z lat 1632 i 1649
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006
Krasnowolski, Bogusław
Krakowskie warsztaty budowlane i kamieniarskie na przełomie średniowiecza i nowożytności
Typ: opis bibliograficzny artykułu
Data wydania: 2006

poprzednie
1 ... 7891011121314151617 ... 52
następne





© 2009 - 2023 Biblioteka Politechniki Krakowskiej http://www.biblos.pk.edu.pl/